Nöropazarlama ile Markalar Beyninizi Nasıl Hedefler

E-Ticaret
Pazarlama söz konusu olduğunda algı her şeydir ve onlarca yıllık nörobilim ve psikoloji araştırması, işletmelere nasıl kararlar alabileceğimiz ve beklentilerimizi nasıl ustaca şekillendirebilecekleri konusunda daha fazla iç görü sağladı.

Influencer pazarlama etkinliğinin ölçümünü erişim ve katılım metriklerinin ötesine taşımayı amaçlayan araştırmalara göre, Influencer’lar TV reklamlarından önemli ölçüde daha güçlü bir duygusal tepki ve daha yüksek düzeyde akılda kalıcılık üretebiliyor. 

neuromarketing

 

Influencerların yoğun duygular uyandırıp uyandırmadığını ve kalıcı anılar yaratıp yaratmadığını test etmek için 60 katılımcıdan oluşan üç ekip ile çeşitli testler yapıldı, katılımcılar bir dizi görevi yerine getirdiler. TV izlemek, YouTube videoları izlemek ve kendi Facebook özet akışlarına göz atmak. Bu sırada marka etkinlikleri ölçülürken, marka kampanyalarının bir parçasını oluşturan bir dizi reklam gösterildi.

Neuro-Insight CEO'su Shazia Ginai, “Beyin aktivitesinin ısı haritalarına bakıldığında, bariz bir fark olduğu açık” diyor. "Çok fazla kırmızı [yüksek], pembe [çok yüksek] olan Influencer reklamlara kıyasla, çok sayıda mavi [az etkinlik] ve yeşil [ortalama] ile TV reklamlarına verilen yanıt zayıf." 

 

Formatlar arasında ki temel metrikleri karşılaştıracak olursak, çalışmaya katılanlar TV reklamlarına kıyasla Influencer reklamlarına çok daha güçlü tepki verdiğini ortaya çıkardı: İlki, %277 daha fazla duygusal yoğunluk ve %87 daha fazla akılda kalıcılık sağladı (bu, gelecekteki eylem ve karar verme ile ilişkilidir). 

Teste katılanlar TV, Facebook ve YouTube reklamlarının yayını kesintiye uğraması karşısında izlemekten vazgeçiyorlar. Ancak daha önce aynı kampanyadan bir Influencer gönderisi gördülerse, TV reklamını izlemeye daha hazır oluyorlar ve onu göz ardı etmeyip izlemeyi bekliyorlar. 

Ginai, "Bu gerçekten çok büyük bir değişim ve etkileyiciler için harika bir sonuç" diyor ve medya planlaması ve uçuş süreleri üzerinde etkileri olan bir şey.

01 Haziran 2022 Çarşamba tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim