İçerik Pazarlama Stratejisi

Sosyal Medya
İçerik pazarlama stratejisi, hedef kitlenize ulaşma konusunda oldukça gerekli bir pazarlama stratejisi türüdür. İçerik pazarlama stratejisi oluştururken hatırlamanız gereken en önemli şey içeriğinizin mıknatıs görevi görmesini sağlamaktır. Bu sayede insanları işinize çekerek onlardan dönüşüm elde etme şansını yakalamış olursunuz.

Belirli bir değere ve alaka seviyesine sahip tutarlı içeriklerin, daha önceden bilinen kullanıcı kitlesi hedef alınarak oluşturulmasını ve sonuç olarak bu kitlelerin harekete geçirilmesini sağlayan stratejik bir pazarlama yaklaşımıdır.

İçerik Pazarlama Stratejisinin Önemi

İçerik üretmek marka ve hedef kitle arasında görünmez bir sadakat oluşmasını sağlar. Fakat bu sadakatin oluşması için hedef kitlenin ilgisini çeken içerikler üretmelisiniz. Eğer içeriğiniz hedef kitleniz ile bir bağ kuramıyorsa diğer rakip markaların arasında kaybolabilirsiniz. Bu yüzden içerik pazarlaması dikkat çekme stratejisidir diyebiliriz.

Markalar içerik üretirken hedef kitlelerinin dikkatini çekebilecek ve sadakati sağlayabilecek içerikler üretmelidir. Burada asıl amaç bilgilendirici olmak gibi görünse de hedef kitlenin dikkatini markanın üzerine yönlendirerek konumlanmasını sağlamaktır.

Marka yaratma, işletmelerin değer verdiği en önemli ölçütlerden biridir. Ne kadar çok potansiyel müşteriye ulaşırsanız, satış yapmak için o kadar çok fırsatınız olur. İçerik pazarlama stratejinizi markaları yakalamak için bir araç olarak düşünün. Potansiyel müşterileri kaliteli ve etkili içerikle çekmeye önem verin.

İçerik Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Artık bir içerik pazarlama stratejisinin ne olduğunu ve içerik pazarlama stratejisine ihtiyacınız olup olmadığını biliyorsunuz. Bu aşamadan sonra bilmeniz gereken tek şey nereden başlamanız gerektiğidir. Adımları takip ederek uygulamanız durumunda daha etkili bir içerik pazarlama stratejisine sahip olabilirsiniz.

  • Anahtar Kelime Araştırması: Ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili kapsamlı bir anahtar kelime listesine sahip olduğunuzdan emin olun. İçeriğinizin tükenmemesi için yeni anahtar kelimeler eklemek için bu listeyi sürekli güncelleyin.
  • İçerik Hedefleri: İçerik yayınlama amacınız nedir? Her içeriğin farklı amaçları olabilir. Örneğin, bazıları potansiyel müşteri dönüşümünü hedeflerken, bazıları da konu üstünlüğünü yani her konuda içerik üretmeyi hedefler. Bu yüzden ne hedeflediğinizi iyi düşünün ve ona göre hareket edin.
  • İçerik Uzunluğu: Yazılarınızın ne kadar uzun olmasını istiyorsunuz? Uzun içerikler arama motorlarına daha kapsamlı kabul edildiği için genellikle daha yükseklerde yer alır. Fakat en az 5.000 kelime yazabileceğiniz kapsamda bir konunuz yoksa yazınızı uzatmak yerine kısa tutun.
  • Stil Kılavuzu: İçeriklerinizin nasıl bir stili olacağına dair kılavuz hazırlayın. Bu kılavuzda terimlerin yazımı, büyük harf kullanımı, başlık kullanımı, içerik içi görsel kullanımı gibi ayrıntılara yer verin.
  • Yazı Haricindeki İçerikler: Sayfanıza yazı haricinde video, grafik ve etkileşimli içerik gibi ek materyallere yer verin. Bu materyalleri ilgi çekme amacıyla yazılarınızda da kullanabilirsiniz.
  • Yazma ve Yazıyı Gözden Geçirme: Daima iyi içerikler oluşturmak için bir denetleme sistemi geliştirin.
  • Hedef Kitle: Oluşturduğunuz her içerik kesinlikle hedef pazarınızın bir bölümüne hitap etmelidir. Hedef kitlenizi bozacak içerikler paylaşmak içeriğinizi ve amacınızı  zedeleyecektir.
  • Promosyon – Tanıtım: İçeriğinizi nasıl tanıtacağınıza karar verin. Promosyon stratejiniz e-posta pazarlaması, sosyal medya paylaşımı, influencer paylaşımı vb. gibi birçok şeyi içerebilir. Kendiniz ve içeriğiniz için en  uygun olanını seçin.

Artık tüm adımları bildiğinize göre pazarlama stratejinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu süreçte kontrol listesine (checklist) sahip olmak süreci daha kolay ve verimli bir hale getirecektir. Doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için bu kontrol listesini sıklıkla kontrol edin. Ayrıca yeni hedeflere ulaşmak için bu listeyi sürekli revize ederek kolaylık sağlayabilirsiniz.

10 Ağustos 2022 Çarşamba tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim