Peki pazarlamacılar bu hususta ne düşünüyor, video pazarlamaya ne kadar bütçe ayrılıyor, markalar video pazarlamaya nasıl yatırım yapıyor gelin bir göz atalım.
Tüm küresel pazarlamacılar da şunu iyi biliyor ki video pazarlama, markalar açısından bakıldığında en iyi içerik pazarlama yöntemi olarak öne çıkıyor. Yapılan bir ankette pazarlamacıların %31’inin pazarlama bütçelerinin %21’i ila %40’ını videolara ayırdığı belirlenmiş.
Bir %30’luk kısım ise toplam bütçelerinin %41 ila %60’ını video pazarlama için harcıyor.
Video Pazarlamada Bütçe En Çok Nereye Harcanıyor?
Video oluşturma sürecinde en maliyetli kısmın “üretim” safhası olduğu belirlenmiş. Üretim aşamasındaki en önemli dinamik olan prodüksiyon ise çekim sırasında ışık ve ses düzeni, kamera önü donanımı ve bunun gibi süreçleri kapsıyor.
Bu ekipmanların tedariki ve işler hale getirilmesi ise bütçenin yaklaşık %24’lük bölümünü kapsıyor. Video içeriğin üretimi öncesinde bir akış oluşturma, üretim sonrasında kurgulama ve yayınlama gibi aşamalar da bir maliyet gerektirmektedir.
Yapılan anket sonucunda pazarlamacıların yaklaşık %90’ı pazarlama videosu oluştururken 50 bin dolara yakın bir harcama yaptıklarını belirtiyor.
Video Pazarlama Teknikleri
- Video pazarlama sürecinde video pazarlamacıların %69’u kendi ekipmanlarını kullanıyor, %10’u ise kiralıyor. %21’lik kısım ise her ikisini de yapıyor. Video içerik oluştururken bunu şirket içinde yapmak daha düşük maliyetli olsa da, dışarıdan bir ajans desteğiyle yapmak çok daha nitelikli ve profesyonel sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Pek çok marka da böyle düşündüğü için harici bir ajans eşliğinde video hazırlayarak yatırım getirisi sağlanmasına yardımcı oluyor.
- Video içerik üretirken sihirli dokunuş gerçekleştiren unsurlardan birisi de videodaki aydınlatmadır. Temanız ne kadar ilgi çekici, kameranız ve çekim teknikleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun doğru bir aydınlatma yapmıyorsanız videonuz istenilen kitleye ve tıklanma sayısına ulaşamayacaktır. Işıklandırma ile videoya ekstra bir anlam ve ruh kazandırmış olursunuz.
Bunun yanı sıra videodaki ses kalitesi, kamera ve çekim kalitesi, lens ve diğer aksesuarlar da video kalitesi açısından önemlidir.
- İçeriği sıfırdan oluşturmak, eğer zamanınız da kısıtlıysa zaman kaybı yaşamanıza sebep olacaktır. Bunun için içerik bankalarından faydalanarak hem orijinal bir kurguyla hızlı bir içerik planlayarak zamandan kazanmış hem de sevilen içerikleri bir araya getirerek bir derleme oluşturmuş olacaksınız.
- Video düzenleme yapılırken akla ilk olarak sıklıkla kullanılan Adobe geliyor. Adobe profesyonel prodüksiyonlarda kullanılan bir yazılım olsa da karmaşık yapısı ve yüksek maliyeti dezavantaj oluşturmaktadır. Eğer bir Apple aygıtınız varsa ücretsiz video düzenleme yazılımınız da olacaktır. Özellikleri sınırlı sayıda olsa da basit bir düzenek olarak işinizi görecek donanımdadır.
- E-ticaret ve online alışverişin hayatı olumlu anlamda ele geçirdiği gerçeğinden yola çıkarak, potansiyel müşterilere ulaşabilmek ve onların ilgisini çekebilmek için markaların her geçen gün kendini güncelleyecek değişimler ortaya koyması gerekiyor. Sonuçlar gösteriyor ki dünyanın neresinde olursa olsun online video tüketicilerin gözünde son derece etkili bir dinamik. Yapılan araştırmalara göre izleyicilerin %70’inin, bir markanın ürünlerini sırf YouTube’da gördükleri için satın aldıkları belirlenmiş. Bu da video kanalıyla sonuca ulaşan reklamveren sayısının her geçen gün artması demek.
Görüldüğü üzere video pazarlama, içerik oluşturma sürecinde son derece önemli bir unsurdur ve amaca ulaşmanızı, satışları artırmanızı sağlar.
25 Kasım 2022 Cuma tarihinde yayınlandı.
Sosyal Medyada Paylaş